Blijf op de hoogte van 
Nieuwtjes en weetjes

Condor Group neemt Edel Carpets over


19 september 2018  

Condor Group neemt 100% van de aandelen van Edel Carpets (Genemuiden) over van de Edel Group. Onderdeel van de transactie is o.a. het in Verenigd Koninkrijk gevestigde Telenzo Carpets als ook de (eveneens in Genemuiden gevestigde) extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Extrusie B.V. en Edel Yarns B.V..

Edel Carpets ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardig kamerbreed tapijt en vloerkleden gemaakt van overwegend wol en polyamide. De producten worden geleverd onder zowel de eigen merken (Edel Carpets en Telenzo Carpets) als private label binnen de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en andere landen wereldwijd. Condor Group is grotendeels actief in dezelfde geografische markten.

Het assortiment van Edel Carpets en Telenzo Carpets vormen een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment van Condor Group. Door de transactie ontstaan synergievoordelen door schaalvergroting alsmede een verbetering van de gezamenlijke concurrentiepositie.

De activiteiten van Edel Carpets worden voortgezet. De strategische focus van Edel Carpets op het vermarkten en produceren van hoogwaardige tapijtproducten voor het midden- en hoog segment zal verder worden ondersteund en uitgevoerd na de overname.

Voor algemene informatie over Condor Group dan wel Edel Carpets wordt verwezen naar de websites van deze ondernemingen:

www.edelcarpets.com
www.edeltelenzocarpets.co.uk
www.condor-group.eu