Partnerschap Cisuflo

24 maart 2023
Als u om de wereld en onze volgende generatie geeft, is uw keuze voor de beste vloeroplossing essentieel.

We zijn verheugd deel uit te maken van Cisuflo (circular sustainable floor coverings).
Het algemene doel van CISUFLO is om de milieu-impact van de vloerensector in de EU te minimaliseren door een systemisch kader op te zetten voor circulaire en duurzame Vloeren. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel technische haalbaarheid als sociaal-economische factoren.

Het project zal verbeterde sorteer-, scheidings- en recyclingtechnologieën opleveren die ook bruikbaar zijn voor de huidige afvalstromen. Met als resultaat het opstellen van beleidsnota's en aanbevelingen ter ondersteuning van de beleidsvorming in de vloerensector.
www.cisuflo.eu

www.cisuflo.eu

ISO 9001 & 14001

6 oktober 2022
Edel Carpets & Edel Yarns ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Met trots kunnen wij u mededelen dat Edel Carpets & Edel Yarns naast ISO 9001 nu ook officieel ISO 14001 (milieu) gecertificeerd is.

Edel wil voldoen aan wet- en regelgeving en de impact op het milieu zo klein mogelijk houden.

Met dit managementsysteem kan Edel de milieuprestaties continu monitoren en waar mogelijk verbeteren.

Condor Group neemt
Edel Carpets over

19 september 2018

Condor Group neemt 100% van de aandelen van Edel Carpets (Genemuiden) over van de Edel Group. Onderdeel van de transactie is o.a. het in Verenigd Koninkrijk gevestigde Telenzo Carpets als ook de (eveneens in Genemuiden gevestigde) extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Extrusie B.V. en Edel Yarns B.V..

Edel Carpets ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardig kamerbreed tapijt en vloerkleden gemaakt van overwegend wol en polyamide. De producten worden geleverd onder zowel de eigen merken (Edel Carpets en Telenzo Carpets) als private label binnen de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en andere landen wereldwijd. Condor Group is grotendeels actief in dezelfde geografische markten.

Het assortiment van Edel Carpets en Telenzo Carpets vormen een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment van Condor Group. Door de transactie ontstaan synergievoordelen door schaalvergroting alsmede een verbetering van de gezamenlijke concurrentiepositie.

De activiteiten van Edel Carpets worden voortgezet. De strategische focus van Edel Carpets op het vermarkten en produceren van hoogwaardige tapijtproducten voor het midden- en hoog segment zal verder worden ondersteund en uitgevoerd na de overname.

Voor algemene informatie over Condor Group dan wel Edel Carpets wordt verwezen naar de websites van deze ondernemingen:

www.edelcarpets.com
www.edeltelenzocarpets.co.uk
www.condor-group.eu