Voordelen van tapijt

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt is de meest veelzijdige vloer: je kunt kiezen uit verschillende materialen, constructies, dessins, kleuren, enzovoort. Het kiezen van het juiste tapijt kan daarom lastig zijn. Er zijn tapijten beschikbaar voor iedere ruimte in huis, van de trapopgang in een tussenwoning tot de slaapkamer van het jongste gezinslid en een luxueus kantoor.

Er zijn vele redenen om te kiezen voor tapijt...

Tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat

Tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat doordat het stof vasthoudt. Neergedaald stof dwarrelt niet op, ook niet als er over het tapijt gelopen wordt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de lucht in huis daardoor schoner is.

Tapijt werkt ook warmte isolerend. Gemiddeld kun je met tapijt 4-5% energie besparen; in een strenge winter zelfs 10%. Overigens is tapijt ook geschikt voor woningen met vloerverwarming. Let bij aanschaf op de warmtedoorlaatweerstand van het tapijt en het PIT/PRODIS-symbool "vloerverwarming"; deze geven aan of het tapijt geschikt is voor vloerverwarming.

Tapijt is geluiddempend

Tapijt is dé vloer die geluid dempt. Op de trap, in de woonkamer of op kantoor. Tapijt werkt overal geluiddempend waardoor geluidsoverlast verminderd wordt. Tapijt weerkaatst het geluid namelijk niet, het absorbeert het; hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek. Omgevingsgeluiden in ruimtes met tapijt worden met de helft gereduceerd.

Tapijt is goed voor lijf & leden

Languit op de grond voor de open haard, op blote voeten door huis of op de grond een spelletje spelen: met tapijt op de vloer is dit allemaal zeer comfortabel. Tapijt voelt altijd warm aan.

Zacht tapijt dempt daarnaast de loopbeweging. Daardoor hoeven spieren en gewrichten minder klappen op te vangen dan bij een harde ondergrond. Tapijt is ook stroef. Het risico van uitglijden is daarmee een stuk kleiner dan bij een gladde vloer. En mocht je toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner, omdat tapijt zacht en verend is.

Tapijt is luxe

Tapijt is een zachte vloer. Dat geeft een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Voor extra comfort en een langere levensduur van het tapijt gebruik je ondertapijt. Ondertapijt versterkt alle positieve effecten van tapijt zoals geluids- en energie isolatie en het gevoel van luxe en comfort.

Tapijt is veelzijdig

Er is geen vloer zo veelzijdig als tapijt. Tapijt is er namelijk in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Combineer kleuren, patronen en dessins voor een unieke vloer. Gebruik de PIT/PRODIS-symbolen om te bepalen welk tapijt geschikt voor jouw situatie is. Voor meer informatie en een uitleg over de verschillende PIT/PRODIS-symbolen bezoek je de website van Alles over Tapijt.

Op de volgende websites vind je meer informatie over tapijt:

www.allesovertapijt.nl

www.hetistijdvoortapijt.nl

www.teppich-und-du.eu (Duits)

Tapijt is uiteraard ook goed schoon te maken. Meer informatie hierover vind je onder het kopje onderhoudsinstructies.