Welk tapijt past 
in mijn woning?

Inspiratie

Tapijt is de meest veelzijdige vloer: je kunt kiezen uit verschillende materialen, constructies, dessins, kleuren, enzovoort. Het kiezen van het juiste tapijt kan daarom lastig zijn.

Tapijten uit de Edel Carpets collectie zijn ook verkrijgbaar als karpet op maat. Met een karpet kun je eenvoudig zowel sfeer en warmte als kleur toevoegen.

Karpetten

Bezoek een woonspecialist

hij/zij kan je adviseren over het geschikte tapijt voor jouw specifieke situatie

Er is tapijt voor iedere ruimte in huis: van praktisch tapijt voor op de trap of op zolder, tot zachte tapijten voor in de slaapkamer en kleurrijke tapijten voor in de kinderkamer.

Vraag ook altijd of je stalen thuis mag bekijken, want het licht in jouw huis zal anders zijn dan in de winkel.

Strepen

Gebruik strepen om de lengte óf breedte van een ruimte te benadrukken.

Ronde vormen

Een rond karpet geeft een speels en ruimtelijk effect en vormt vaak een welkome afwisseling tussen alle rechte lijnen in huis.

Kleur

Kleur bepaalt de sfeer van een ruimte: warm, koel, gezellig of sereen. Kies daarom zorgvuldig!

Kies kleur

een warme, gezellige sfeer creëren 

Kies kleur om een warme en gezellige sfeer te creëren in een ruimte. Kies een sprankelende kleur op de vloer of de muur voor een inspirerend kantoor of knusse kinderkamer.

Donker of licht? Donkere kleuren geven een chique, warm en knus gevoel. Lichte kleuren daarentegen laten een kamer ruimer ogen.

Denk goed na over je kleurkeuze: welke sfeer ben je naar op zoek? Online en in tijdschriften kun je veel ideeën opdoen om zo jouw perfecte kleur te vinden.